Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Jak zrobić zielone smoothie dla zabieganych poranków

Przejdź do How-ToTe

łatwe i zdrowe Zielone Smoothie Packs ułatwią Ci przygotowanie porannego posiłku, a ponadto są zapakowane w torby wielokrotnego użytku, dzięki czemu mniej się marnuje

.


Widziałam te opakowania na smoothie na całym Pintereście. Kiedy w końcu je zrobiłam, zdałam sobie sprawę, że rozwiązują one dwa z moich palących problemów z smoothie:

  1. Wstępnie umyty szpinak, który psuje się, zanim zdążę go w całości wykorzystać. Małe torby są zbyt małe, duże pudełka są zbyt duże.
  2. Poranne lenistwo. Wrzucając kilka owoców i szpinak do blendera nie wydaje się dużo wysiłku. Ale cóż, wiecie jak to jest.

Co umieścić w opakowaniach na zielone smoothie?

Zielone smoothie w opakowaniach do zamrażarki są całkowicie konfigurowalne. Szpinak jest moim ulubionym zielonym liściem do użycia, ponieważ jest łagodny w smaku. Możesz również użyć jarmużu, ale zacznij od mniejszej ilości, ponieważ ma on mocniejszy (i czasami gorzki) smak.

Banan nadaje kremowej konsystencji i słodyczy.

Poza tym, wszystko zależy od Ciebie. Możesz użyć świeżych lub mrożonych owoców w dowolnej kombinacji. Oto kilka pomysłów:

  • Mixed Berry: truskawka, jagoda, malina
  • Tropikalne: ananas i mango
  • Świeże lub mrożone wiśnie i czereśnie
  • Pomarańcze
  • Brzoskwinie

Jakie torebki najlepiej nadają się do pakowania smoothie?

Z pewnością możesz użyć zwykłych torebek do zamrażarki o rozmiarze ćwiartki. Aby zmniejszyć ilość plastikowych odpadów, umyj je i użyj ponownie.

Ja używam torebek silikonowych, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Są zmywalne, wielokrotnego użytku i trwałe. Wypróbowałam kilka marek, a torby SIPU i Stasher są obecnie moimi ulubionymi, ponieważ łatwo się je otwiera i zamyka.

Widziałam też zestawy smoothie pakowane w słoiki typu mason. Ale uważam, że zawartość może być trudna do wyciągnięcia, gdy wszystko jest zamrożone razem (zwłaszcza jeśli używasz słoików o wąskich ustach).

You might also like: Moje ulubione produkty wielokrotnego użytku do kuchni

Jakiego płynu użyć do mojego zielonego smoothie?

Wystarczy jedna filiżanka zimnej wody.

Możesz również użyć jednej filiżanki mleka, zarówno mlecznego, jak i bezmlecznego (ja jestem fanką mieszania ich z niesłodzonym waniliowym mlekiem migdałowym dla dodatkowego smaku). Jeśli Twoje smoothie nie jest wystarczająco słodkie, dodaj do blendera odrobinę soku ananasowego lub pomarańczowego.

Jaki rodzaj blendera jest mi potrzebny?

Mrożone pakiety smoothie działają najlepiej przy użyciu blendera o dużej prędkości, dzięki czemu szpinak jest w pełni sproszkowany (nikt nie lubi kawałków pływającego szpinaku w swoim napoju). Próbowałem wielu blenderów na przestrzeni lat i zarysować plusy i minusy w tym poście: Który blender jest najlepszy dla Ciebie? który zawiera blendery w wielu punktach cenowych.

You might also like: Shake śniadaniowy z masłem orzechowym

Jaką konsystencję mają te zielone smoothies?

Jeśli Twoje paczki trafią prosto z zamrażarki do blendera, uzyskasz konsystencję brei. Jeśli wolisz konsystencję bardziej przypominającą sok, rozmroź je w lodówce przez noc.

Jak długo opakowania smoothie wytrzymują w zamrażarce?

Zamrożona żywność pozostaje jadalna przez długi czas! Aby jednak uniknąć poparzenia zamrażarką, używaj tych pakietów do smoothie przez kilka tygodni.

Continue to Content

Zielone Smoothie do zamrażarki na później

Wydajność: 4 opakowania smoothie Czas przygotowania: 5 minut Aktywny czas: 5 minut Czas całkowity: 10 minut

Te łatwe i zdrowe zielone smoothie z wyprzedzeniem ułatwią Ci poranne przygotowywanie posiłków, a ponadto są pakowane w torebki wielokrotnego użytku, co zmniejsza ilość odpadów.

Drukuj

Materiały

  • 4 bardzo dojrzałe banany
  • 4 garście uprzednio umytego szpinaku
  • 2-4 filiżanki owoców do wyboru (np. truskawki, borówki, ananas, wiśnie)
  • Mielone siemię lniane (opcjonalnie)
  • 4 szklanki wody lub mleka (mlecznego lub bezmlecznego)

Narzędzia

  • Torebki do zamrażarki wielokrotnego użytku
  • Blender wysokoobrotowy

Instrukcje

  1. W każdej torebce umieścić 1 banana (przekrojonego na pół), 1/2-1 filiżankę owoców i 1 dużą garść szpinaku. Opcjonalnie: Dodaj 1 łyżkę stołową mielonego siemienia lnianego.
  2. Zamknąć torebkę i umieścić w zamrażarce.
  3. Kiedy będziesz gotowy do użycia, przełóż zawartość torebki do blendera wraz z 1 szklanką wody lub mleka. Zmiksować.
  4. Podawać natychmiast.

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Stasher 100% silikonowa torba na żywność wielokrotnego użytku
  • NutriBullet 12-elementowy system szybkich blenderów/mikserów
  • Nieprzeciekające torebki na kanapki wielokrotnego użytkublen
© Sally Kategoria:Śniadanie