Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Czekoladowe Babeczki Owsiane z Masłem Orzechowym

Jump to RecipeThehe

hearty Peanut Butter Chocolate Oatmeal Cups make a filling breakfast or healthy snack that's full of fiber and protein

.

W zeszłym tygodniu zamieściłam na mojej stronie Real Mom Nutrition na Facebooku zdjęcie mojej starej, poplamionej formy do muffinów prosto z piekarnika i to: "Mój bałagan z formy do muffinów widział wiele akcji przez lata. Mógłbym spróbować ją wyczyścić, jak sądzę. Nieee." Na szczęście konsensus wydawał się być taki, że moja forma do muffinów była "dobrze przyprawiona", "kochana" i miała dużo "charakteru".

Ale inni ludzie zaczęli pytać: Co to były za pysznie wyglądające muffiny w środku patelni?

Są one riff na Banana Oatmeal Cups z Green Light Bites - jeden z moich ulubionych "muffinów" do zrobienia.

Chocolate Peanut Butter Oatmeal CupsUczyniłam

je nieco bardziej pobłażliwymi, dodając naturalne masło orzechowe i syrop klonowy. Są słodkie i sycące, pełne błonnika i białka. Możesz również dostosować ten przepis do swoich upodobań, używając mniej syropu klonowego i mniejszej ilości wiórków czekoladowych, aby zmniejszyć ilość cukru.

You might also like: Bezglutenowe owsiane babeczki z dziką jagodą i białą czekoladą

(Przy okazji, zobaczysz informacje o wartości odżywczej dołączone do przepisu. Wiem, że nie każdy chce lub korzysta z nich, ale postanowiłam zacząć je zamieszczać dla tych, którzy to robią).

Smacznego!

Przejdź do treści

Czekoladowe Babeczki Owsiane z Masłem Orzechowym

Plon: 12 Prep Time: 10 minut Czas gotowania: 20 minut Total Time: 30 minut

Te obfite czekoladowe owsiane babeczki z masłem orzechowym to sycące śniadanie lub zdrowa przekąska, która jest pełna błonnika i białka.

Drukuj

Składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 1 szklanka mleka, mlecznego lub nie mlecznego
  • 1/2 szklanki naturalnego masła orzechowego
  • 1/4 filiżanki czystego syropu klonowego
  • 2 jajka
  • 3 filiżanki świeżego owsa
  • 1/4 szklanki wiórków czekoladowych
  • 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka wanilii

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni.
  2. Rozetrzeć banany w misce do mieszania. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać.
  3. Wyłóż formę do muffinów 12 papierowymi/silikonowymi wkładkami. Wypełnij każdą z nich ciastem (będzie się ono wylewać na wierzch, a nawet trochę rosnąć).
  4. Piec przez 20-25 minut lub do momentu, aż wierzch się lekko zarumieni.
Informacje żywieniowe:
Plon:12 Wielkość porcji:1 muffin
Ilość na porcję: Kalorie:229Tłuszczcałkowity:9gTłuszcznasycony:2gTłuszcz trans:0gTłuszcz nienasycony:6gCholesterol:33mgSód:187mgWęglowodany:31gFiber:4gSugar:11gProtein:8g Przepis zaadaptowany z Green Lite Bites Kuchnia: Amerykańska / Kategoria:Śniadania