Najnowsze artykuły

Movember: Wpływ alkoholu na zdrowie...

Czy po długim, ciężkim dniu w pracy nalewasz sobie drinka, żeby się odstresować? Być może nadszedł czas, aby postawić korek.Eksperci twierdzą, że...

Czytaj Więcej

Oszczędzaj czas dzięki tym ciasteczkom z wyciętymi otworami, których nie musisz chłodzić

Jump to RecipeTe

domowe Ciasteczka Cukrowe z Pełnej Pszenicy są łatwe do zrobienia, delikatne i maślane, a na wierzchu pokryte naturalnie kolorowym lukrem. I nie musisz chłodzić ciasta!

Dziękujemy National Frozen and Refrigerated Foods Association za sponsorowanie tego postu!

Ze wszystkich świątecznych smakołyków, które przygotowujemy, klasyczne wycinane ciasteczka cukrowe są ulubionymi ciasteczkami moich dzieci.

Jako dziecko byłam taka sama. Uwielbiałam, kiedy moja mama przynosiła z szafki wszystkie świąteczne wykrawacze do ciasteczek. Przeglądałam je, wybierałam swoje ulubione i pomagałam wałkować ciasto. Uwielbiałam malować lukrem, aby je udekorować. A szczególnie uwielbiałam ich słodki, maślany smak.

Tak, ciasteczka cukrowe domowej roboty to praca z miłością. Ale jeśli ja wciąż mam te wspomnienia, to są szanse, że moje dzieci też je będą miały - i właśnie o tym pamiętam, kiedy proszą o ich zrobienie.

Kilka lat temu brałam udział w zajęciach z pieczenia w lokalnym college'u i ta mądrość na zawsze utkwiła mi w pamięci: Jakość składników naprawdę ma znaczenie.

Zawsze mam to z tyłu głowy, kiedy kupuję składniki do pieczenia.

Masło Land O'Lakes to klasyczny produkt dla piekarzy. Jest kremowe i bogate - a jeśli zazwyczaj używasz masła ze sklepu, prawdopodobnie zauważysz różnicę, jeśli je zmienisz!

A czy wiesz, że Land O'Lakes to spółdzielnia mleczarska należąca do rolników? Istnieje ona od 1921 roku i obecnie zrzesza 1700 rolników.

Kilka innych rzeczy, których dowiedziałem się o maśle z Land O'Lakes:

  • Masło należy przechowywać w najzimniejszej części lodówki, a nie na drzwiach (ups).
  • Kostki masła można zamrozić na okres do czterech miesięcy (więc zrób zapasy, gdy jest w sprzedaży!). Po wyjęciu z zamrażarki, zużyj je w ciągu miesiąca.
  • Aby zmiękczyć masło, użyj jednej z trzech metod: Pozostawić w temperaturze pokojowej na 30-45 minut LUB pokroić masło na małe kawałki i pozostawić w temperaturze pokojowej na 15 minut LUB umieścić je pomiędzy papierem pergaminowym i spłaszczyć za pomocą wałka do ciasta.

Do tego przepisu użyłam masła niesolonego, które według pracowników Land O'Lakes (i mojego instruktora pieczenia!) jest najlepsze, gdy chcesz, aby czysty, słodki smak masła naprawdę błyszczał - tak jak w maślanych ciasteczkach takich jak te.

Ten przepis na Ciasteczka Cukrowe z Pełnej Pszenicy oparty jest na przepisie na ciasteczka cukrowe, który dostałam od mamy mojej drogiej przyjaciółki. Zamieniłam mąkę na pełnoziarnistą i zmieniłam ilość składników. Oto jak je zrobić:

Whole Wheat Cut-Out Sugar Cookies with Naturally Colored Frosting: Kliknij na Tweet

Zmiękczyć dwie laski masła Land O'Lakes i pokroić na kawałki:

Kremuj masło i cukier razem w stojącym mikserze. (Można również użyć miksera ręcznego i dużej miski, jeśli to jest to, co masz).

Dodaj ekstrakt waniliowy i jajko i dobrze wymieszaj.

W małej misce połącz mąkę pszenną i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj. To jest ważne: Do tego przepisu używaj tylko pełnoziarnistej pszennej mąki tortowej, która jest wykonana z łagodniejszej białej pszenicy i ma niższą zawartość białka niż zwykła mąka pełnoziarnista. Jeśli nie możesz znaleźć mąki pełnoziarnistej i masz tylko zwykłą mąkę pełnoziarnistą, postępuj zgodnie z instrukcjami poniżej przepisu, jak jej użyć!

Dodaj mieszaninę mąki i proszku do pieczenia, po jednej filiżance na raz, do mieszaniny z masłem, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Ciasto będzie sztywne. Nie schładzaj go. To również jest bardzo ważne! To ciasto nie będzie działać, gdy będzie schłodzone.

Podziel ciasto na dwie kulki. Na posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj każdą kulkę na okrąg o grubości 1/8 cala.

Wytnij ciasteczka.

Piecz ciasteczka przez 6-7 minut. (Ja używam blachy wyłożonej matą silikonową, ale nie musisz tego robić). Wyjmij ciasteczka na stojak i ostudź je całkowicie przed polaniem lukrem.

Nie są to zbyt słodkie ciasteczka, co zapewnia równowagę dla cukrowego lukru.

Aby uzyskać naturalnie kolorowy lukier, użyj poniższego przepisu na podstawowy krem maślany. Następnie użyj moich przepisów na naturalne czerwone i zielone barwniki, aby je zabarwić. Używasz tych barwników jako płynu w lukrze, w miejsce mleka lub wody, o które chodzi w typowych przepisach.

Zielony jest łatwy do osiągnięcia z szpinakiem. Czerwony jest trudniejsze. W zależności od wielkości buraków, których używasz i jak długo je namaczać, można uzyskać ciemny róż lub jasny czerwony. (Ta partia zrobiłem w zeszłym roku był najgłębszy czerwony dostałem.) Jeśli nie chcesz, aby Twoje własne barwy, ten post daje kilka innych zaleceń dla innych naturalnych opcji kolorów.

Jedno pytanie, które zawsze mi się nasuwa odnośnie tych lukrów: Czy one smakują jak buraki i szpinak? Nie sądzę, że tak, podobnie jak moje dzieci i wielu ich przyjaciół, którzy byli w domu i poza nim, kiedy testowałam ten przepis i wzięłam próbkę. Mogę więc śmiało powiedzieć, że te lukry zostały przetestowane przez dzieci!

Przejdź do treści

Cukrowe Ciasteczka z Naturalnie Kolorowym Lukrem

Plon: 24 ciasteczka Prep Time: 45 minut Czas gotowania: 6 minut Total Time: 51 minut

Te domowe Ciasteczka Cukrowe z Pełnej Pszenicy są łatwe do zrobienia, delikatne i maślane, a na wierzchu pokryte naturalnie barwionym lukrem.

Drukuj

Składniki

  • Ciasteczka:
  • 1 filiżanka (2 laski) niesolonego masła Land o'Lakes, zmiękczonego
  • 1 filiżanka cukru granulowanego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 szklanki pełnoziarnistej mąki pszennej krupczatki*
  • Frosting:
  • 1/2 szklanki (1 kostka) zmiękczonego masła Land O'Lakes
  • 4 filiżanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2-3 łyżki stołowe soku z buraków lub szpinaku
  • 1-2 krople ekstraktu migdałowego opcjonalnie (pomoże zamaskować smak buraka)

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Przesuń górną półkę do jednej trzeciej piekarnika.
  2. Pokrój masło na kawałki. W stojącym mikserze zmiksuj razem masło i cukier. Dodaj jajko i wanilię i dobrze wymieszaj.
  3. W osobnej misce, połączyć proszek do pieczenia i mąkę.
  4. Dodaj mieszankę mąki do masła, po jednej filiżance na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Mieszaj tak długo, aż wszystko się połączy. Ciasto będzie sztywne. Nie schładzać.
  5. Podziel ciasto na dwie kulki. Na posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj każdą kulkę na okrąg o grubości 1/8 cala. Wytnij ciasteczka, umieść na blasze wyłożonej silikonową matą do pieczenia i piecz przez 6-7 minut.
  6. Pozostaw ciasteczka na minutę, a następnie usuń je na stojak, aby całkowicie ostygły przed nałożeniem lukru.
  7. Aby zrobić lukier, połącz masło i cukier za pomocą miksera stojącego lub ręcznego. Dodaj ekstrakt z wanilii. Dodaj sok z buraków lub szpinaku (skorzystaj z tych przepisów), po jednej łyżeczce na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.

Uwagi

Mąka pszenna pełnoziarnista jest niezbędna do wykonania tego przepisu. Jeśli nie możesz znaleźć mąki pszennej pełnoziarnistej i masz tylko zwykłą mąkę pszenną, postępuj zgodnie z powyższym przepisem używając 1 ½ szklanki mąki uniwersalnej i 1 ¼ szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (odmierz ilości, a następnie przesiej razem). Przetestowałam je używając tej proporcji i wyszły dobrze.

Polecane produkty

Jako Amazon Associate i członek innych programów partnerskich, zarabiam na kwalifikujących się zakupach.

  • Mikser stojący KitchenAid
  • Bob's Red Mill Pastry Flour Whole Wheat
  • Wykrawacz do ciasteczek gwiazda
  • Silpat Nieprzywierająca silikonowa mata do pieczenia
Informacje o wartościach odżywczych:
Plon:24 Wielkość porcji:1 ciasteczko
Ilość na porcję: Kalorie:261Tłuszczcałkowity:12gTłuszcz nasycony:7gTłuszcztłusty:0gTłuszcz nienasycony:4gCholesterol:38mgSód:76mgWęglowodany:38gFiber:2gSugar:26gProtein:2g © Sally