Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Domowe roladki z owoców winogron

Skocz do

przepisuKulki

owocowe

są stałym elementem dziecięcego obwodu, pojawiającym się na meczach piłki nożnej, imprezach, a nawet w czasie szkolnych przekąsek. Jednak większość z nich ma w swoim składzie wiele substancji słodzących, olej, syntetyczne barwniki i koncentrat soku zamiast prawdziwych owoców.

Więc robię swoje własne w piekarniku jako okazjonalny przysmak. Próbowałam już wszystkich rodzajów owoców, w tym truskawek, jagód, jeżyn, brzoskwiń i jabłek. Zazwyczaj używam kombinacji owoców, soku z cytryny i cukru (poznaj moje przepisy na Truskawkową Skórę Owocową i Jabłkowo-Cynamonową Skórę Owocową).

Jako Ambasadorka Blogerów Grapes From California, spędziłam czas na przeglądaniu ich strony z przepisami. Mają już przepis na skórki owocowe z winogron. Ale zastanawiałam się: Ponieważ winogrona mają tak intensywną, naturalną słodycz, czy można by całkowicie pominąć dodany cukier? Spróbowałam i udało się! Potem zrobiłam drugą porcję bez cytryny, a moje dzieci dały jej upragniony podwójny znak kciuka.

Przepis z jednym składnikiem. Nie da się tego pobić.

Ale nie będę słodzić: Zrobienie domowej roboty skórki owocowej może być trudne. I czasami lepkie. Ilekroć piszę o skórkach owocowych tutaj lub na mojej stronie Real Mom Nutrition na Facebooku, słyszę od co najmniej jednego sfrustrowanego czytelnika, któremu skórki owocowe nie wyszły. Jeśli więc chcesz spróbować swoich sił w domowej roboty skórkach owocowych, pamiętaj o moich czterech najważniejszych wskazówkach:

1. Użyj Silpat.

Wiem, że niektórzy robią skórki owocowe na pergaminie, ale mata do pieczenia Silpat jest idealna do tego zadania. Mam swoje maty Silpats od ponad dziesięciu lat i świetnie się trzymają. Jeśli robisz dużo pieczenia, to zdecydowanie warto ją mieć.

2. Zrób to równo.

To jest kluczowe. Dzięki temu brzegi nie będą chrupiące, podczas gdy środek będzie jeszcze lepki. Użyj szpatułki, aby rozprowadzić masę na Silpat. Następnie, trzymając patelnię na każdym końcu, uderz patelnię na blacie kilka razy, aby równomiernie rozprowadzić masę na macie do pieczenia.

3. Zerkaj.Dużo

. Gdy skóra będzie się piec przez około dwie godziny, zacznij sprawdzać ją co około 15 minut. W zależności od Twojego piekarnika i grubości mieszanki, całkowity czas pieczenia może przekroczyć trzy godziny. Skóra jest gotowa, gdy nadal czuje się trochę lepki, ale nie zejdzie na palcu, gdy go dotkniesz.

4. Nie oczekuj perfekcji

. Niektóre partie wychodzą lepiej niż inne. Czasami będziesz miał grubą plamę, która nie chce wyschnąć. To nic nie szkodzi. Jest powód, dla którego skóry domowej roboty nie wyglądają jak te z pudełka, ale według mnie to kompromis, na który warto się zdecydować! Przejdź do treści

Domowej roboty skórki z owoców winogron

Wydajność: 10 Prep Time: 5 minut Czas gotowania: 4 godziny Total Time: 4 godziny 5 minut

Tylko jeden składnik (świeże winogrona!) jest wszystkim, czego potrzebujesz, aby zrobić ten zabawny przysmak.

Drukuj

Składniki

  • 3 filiżanki świeżych bezpestkowych winogron, opłukanych i pozbawionych szypułek

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni (lub najniższej temperatury, w jakiej może pracować Twój piekarnik).
  2. Rozdrobnić winogrona w blenderze, aż będą zupełnie gładkie.
  3. Przelać do rondla i gotować na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając.
  4. Rozłóż równomiernie masę na blasze wyłożonej matą do pieczenia Silpat. Trzymając mocno patelnię na każdym jej końcu, uderzaj nią o blat, aby upewnić się, że mieszanka jest równomiernie rozprowadzona po macie.
  5. Piec przez 2-4 godziny, często sprawdzając. Skóra owocowa jest gotowa, gdy jest lepka, ale nie odchodzi od palca po lekkim dotknięciu. Krawędzie wyschną jako pierwsze, możesz je usunąć za pomocą noża do pizzy w połowie pieczenia i kontynuować pieczenie reszty. Kiedy wszystko wyschnie, wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  6. Pokrój w paski (świetnie nadaje się do tego nóż do pizzy) i połóż na pergaminie lub woskowanym papierze. Potnij papier na paski i zwiń w rulon.
  7. Przechowywać w szczelnym pojemniku do trzech dni lub w lodówce do tygodnia.
Informacje żywieniowe:
Plon:10 Wielkość porcji:1 skórka owocowa
Ilość na porcję: Kalorie:31TotalFat: 0gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:0gCholesterol:0mgSód:1mgWęglowodany:8gFiber:0gSugar:7gProtein:0g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska Ujawnienie informacji: Cieszę się, że mogę współpracować z Grapes from California jako Ambasador Blogerów. Jestem wynagradzany za mój czas. Wszystkie wyrażone opinie są moje własne. Ten post może zawierać linki partnerskie. Jeśli kupisz produkt za pośrednictwem tego linku, Twój koszt będzie taki sam, ale otrzymam niewielką prowizję, aby pomóc w kosztach operacyjnych tego bloga. Dziękuję za wsparcie!