Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Wszyscy uwielbiają ten sos winegret

Skocz do przepisuZrezygnuj z

butelkowanych sos

ów do

sałatek i wymyśl ten przepis na szybki sos winegret. Wszyscy go uwielbiają!

Czy masz jeden z tych przepisów, o który bez przerwy ktoś cię prosi, gdy zabierasz go na potluck, piknik lub przyjęcie? To jest jeden z tych przepisów dla mnie (wraz z moim Bezproblemowym Guacamole!).

Co to jest biały ocet balsamiczny?

Biały ocet balsamiczny sprzedawany jest tuż obok zwykłego octu balsamicznego. Według Bon Appetit, robi się go w ten sam sposób, co zwykły ocet balsamiczny. Zamiast jednak gotować go w syropie i dojrzewać przez długi czas, gotuje się go pod ciśnieniem, aby zapobiec brązowieniu i dojrzewa krócej. Biały balsamiczny ma złoty kolor i lżejszy smak niż zwykły balsamiczny. Jeśli jednak nie masz białego balsamicznego lub nie możesz go znaleźć, możesz użyć zwykłego balsamicznego (lub swojego ulubionego octu).
You might also like: 4 domowe dressingi winegret

Nie zapomnij tego zrobić!

Chcesz mieć sałatkę jak z restauracji? Oto sztuczka: Umieść zieleninę w dużej misce do serwowania, skrop dressingiem i wymieszaj przed podaniem. W ten sposób każdy liść będzie idealnie pokryty dressingiem. To robi wielką różnicę! Przejdź do treści

Szybki winegret

Wydajność: 10 porcji Prep Time: 5 minut Total Time: 5 minut

Pomiń butelkowane sosy do sałatek ze sztucznymi składnikami i wymyśl ten przepis na szybki sos winegret.

Drukuj

Składniki

  • 1/2 szklanki białego octu balsamicznego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki cebuli w proszku
  • 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku (około dwóch średnich ząbków)
  • 1 łyżka cukru
  • 3/4 szklanki oliwy z oliwek

Instrukcje

  1. Wlać ocet do słoika.
  2. Dodaj sól, cebulę w proszku, bazylię, oregano, czosnek i cukier.
  3. Dodać oliwę z oliwek i dobrze wstrząsnąć.
Informacje żywieniowe:
Plon:10 porcji Wielkość porcji:2 łyżki stołowe
Ilość na porcję: Kalorie:160TotalFat: 16gTłuszcz nasycony:2gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:14gCholesterol:0mgSód:56mgWęglowodany:4gFiber:0gSugar:3gProtein:0g © Dostosowane z Pampered Chef Kuchnia: Amerykańska Wszyscy uwielbiają ten sos winegret. Naprawdę tak jest! Kliknij na Tweet