Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...
Czytaj WięcejWszyscy uwielbiają ten sos winegret
Skocz do przepisuZrezygnuj z
Ilość na porcję: Kalorie:160TotalFat: 16gTłuszcz nasycony:2gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:14gCholesterol:0mgSód:56mgWęglowodany:4gFiber:0gSugar:3gProtein:0g © Dostosowane z Pampered Chef Kuchnia: Amerykańska Wszyscy uwielbiają ten sos winegret. Naprawdę tak jest! Kliknij na Tweet
butelkowanych sos
ów dosałatek i wymyśl ten przepis na szybki sos winegret. Wszyscy go uwielbiają!
Czy masz jeden z tych przepisów, o który bez przerwy ktoś cię prosi, gdy zabierasz go na potluck, piknik lub przyjęcie? To jest jeden z tych przepisów dla mnie (wraz z moim Bezproblemowym Guacamole!).Co to jest biały ocet balsamiczny?
Biały ocet balsamiczny sprzedawany jest tuż obok zwykłego octu balsamicznego. Według Bon Appetit, robi się go w ten sam sposób, co zwykły ocet balsamiczny. Zamiast jednak gotować go w syropie i dojrzewać przez długi czas, gotuje się go pod ciśnieniem, aby zapobiec brązowieniu i dojrzewa krócej. Biały balsamiczny ma złoty kolor i lżejszy smak niż zwykły balsamiczny. Jeśli jednak nie masz białego balsamicznego lub nie możesz go znaleźć, możesz użyć zwykłego balsamicznego (lub swojego ulubionego octu).You might also like: 4 domowe dressingi winegret |
Nie zapomnij tego zrobić!
Chcesz mieć sałatkę jak z restauracji? Oto sztuczka: Umieść zieleninę w dużej misce do serwowania, skrop dressingiem i wymieszaj przed podaniem. W ten sposób każdy liść będzie idealnie pokryty dressingiem. To robi wielką różnicę! Przejdź do treściSzybki winegret
Wydajność: 10 porcji Prep Time: 5 minut Total Time: 5 minutPomiń butelkowane sosy do sałatek ze sztucznymi składnikami i wymyśl ten przepis na szybki sos winegret.
DrukujSkładniki
- 1/2 szklanki białego octu balsamicznego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cebuli w proszku
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżeczka mielonego czosnku (około dwóch średnich ząbków)
- 1 łyżka cukru
- 3/4 szklanki oliwy z oliwek
Instrukcje
- Wlać ocet do słoika.
- Dodaj sól, cebulę w proszku, bazylię, oregano, czosnek i cukier.
- Dodać oliwę z oliwek i dobrze wstrząsnąć.
Informacje żywieniowe:
Plon:10 porcji Wielkość porcji:2 łyżki stołoweIlość na porcję: Kalorie:160TotalFat: 16gTłuszcz nasycony:2gTransFat:0gTłuszcz nienasycony:14gCholesterol:0mgSód:56mgWęglowodany:4gFiber:0gSugar:3gProtein:0g © Dostosowane z Pampered Chef Kuchnia: Amerykańska Wszyscy uwielbiają ten sos winegret. Naprawdę tak jest! Kliknij na Tweet
Komentarze (0)