Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Łatwy sos jabłkowy w wolnowarze

Skocz do przepisuChcesz

zrobić swój własny zdrowy sos jabłkowy z wolnowaru? Oto łatwy przepis na sos jabłkowy do wolnowaru bez dodatku cukru!

Każdej jesieni zbieramy jabłka w lokalnym sadzie. Zawsze idziemy z przyjaciółmi i zrobić dzień z tego, zatrzymując się w sklepie wiejskim na czajnik kukurydziany i cydr, próbując odmian, jak wybrać, i wracając do domu z lepkimi rękami i brodami i 40 dolarów warte jabłka, które nie zmieszczą się w lodówce.

Na szczęście jednym z moich ulubionych jesiennych projektów jest robienie domowego sosu jabłkowego w wolnowarze. Zaufaj mi, kiedy mówię ci, że raz miałeś domowej roboty jabłka, nigdy nie kupisz inny słoik tego żółtego rzeczy w supermarkecie ponownie. Domowy sos jabłkowy smakuje jak miłość i nadzienie do ciasta na łyżce.

You might also like: Jak zamrozić jabłka

Jak zrobić sos jabłkowy w wolnowarze

Krok 1: Umyj swoje jabłka.

Nawet jeśli są organiczne. Nawet jeśli je obierasz. Jeśli ich nie umyjesz, brud i zarazki znajdujące się na skórkach zostaną przeniesione do miąższu, gdy będziesz je kroić. A to jest obrzydliwe.

Krok 2: Obierz, wydrąż i pokrój jabłka na plasterki.

Możesz to zrobić ręcznie i po prostu pokroić jabłka na ćwiartki. Ale moje dzieci uwielbiają używać tej staromodnej obieraczki. A ja uwielbiam darmową pracę dzieci.

Krok 3: Załaduj plasterki jabłek do wolnowaru.

Krok 4: Dodaj swoje składniki.

Zmodyfikowałam ten przepis z książki "A Year of Slow Cooking", pomijając cukier i zmniejszając ilość soku z cytryny. Dla potrójnej partii (12 jabłek), użyłem 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżeczki wanilii, 3/4 szklanki wody i sok z jednej cytryny. I ustawić mój wolnowar na 4 godziny na wysokim poziomie.

Krok 5: Smash z tłuczkiem doziemniaków

na koniec cyklu gotowania, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.

Krok 6: Łyżka do słoików lub pojemników i do lodówki.

Moja potrójna receptura (12 jabłek) dała około 2 1/2 słoików.
You might also like: Domowej roboty Apple Cinnamon Fruit Leather
Continue to Content

Łatwy sos jabłkowy z przepisu Crockpot

Plon: 6 porcji Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 4 godziny Total Time: 4 godziny 10 minut

Chcesz zrobić swój własny zdrowy sos jabłkowy z wolnowaru? Oto łatwy przepis na zrobienie musu jabłkowego w wolnowarze bez dodatku cukru!

Drukuj

Składniki

  • 4 jabłka
  • 1/2 cytryny, wyciśnięty sok
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu z wanilii
  • 1/4 szklanki wody

Instrukcje

  1. Obierz, rdzeń i pokrój jabłka w plasterki, a następnie załaduj do wolnowaru.
  2. Dodać sok z cytryny, cynamon, wanilię i wodę.
  3. Gotować na wysokim ogniu przez 4-6 godzin.
  4. Rozbić tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pożądanej konsystencji.
  5. Przełożyć do słoików lub pojemników i przechowywać w lodówce.
Informacje żywieniowe:
Plon:6 porcji Wielkość porcji:1 porcja
Ilość na porcję: Kalorie:67TotalFat: 0gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:0gCholesterol:0mgSód:2mgWęglowodany:17gFiber:3gSugar:13gProtein:0g © Adaptacja z A Year of Slow Cooking Kuchnia: Amerykańska Łatwy Sos Jabłkowy w Wolnym Kucharzu bez dodatku cukru:

Click To Tweet