Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...
Czytaj WięcejŁatwy sos jabłkowy w wolnowarze
zrobić swój własny zdrowy sos jabłkowy z wolnowaru? Oto łatwy przepis na sos jabłkowy do wolnowaru bez dodatku cukru!
Każdej jesieni zbieramy jabłka w lokalnym sadzie. Zawsze idziemy z przyjaciółmi i zrobić dzień z tego, zatrzymując się w sklepie wiejskim na czajnik kukurydziany i cydr, próbując odmian, jak wybrać, i wracając do domu z lepkimi rękami i brodami i 40 dolarów warte jabłka, które nie zmieszczą się w lodówce.
Na szczęście jednym z moich ulubionych jesiennych projektów jest robienie domowego sosu jabłkowego w wolnowarze. Zaufaj mi, kiedy mówię ci, że raz miałeś domowej roboty jabłka, nigdy nie kupisz inny słoik tego żółtego rzeczy w supermarkecie ponownie. Domowy sos jabłkowy smakuje jak miłość i nadzienie do ciasta na łyżce.
You might also like: Jak zamrozić jabłka |
Jak zrobić sos jabłkowy w wolnowarze
Krok 1: Umyj swoje jabłka.
Nawet jeśli są organiczne. Nawet jeśli je obierasz. Jeśli ich nie umyjesz, brud i zarazki znajdujące się na skórkach zostaną przeniesione do miąższu, gdy będziesz je kroić. A to jest obrzydliwe.Krok 2: Obierz, wydrąż i pokrój jabłka na plasterki.
Możesz to zrobić ręcznie i po prostu pokroić jabłka na ćwiartki. Ale moje dzieci uwielbiają używać tej staromodnej obieraczki. A ja uwielbiam darmową pracę dzieci.Krok 3: Załaduj plasterki jabłek do wolnowaru.
Krok 4: Dodaj swoje składniki.
Zmodyfikowałam ten przepis z książki "A Year of Slow Cooking", pomijając cukier i zmniejszając ilość soku z cytryny. Dla potrójnej partii (12 jabłek), użyłem 1 1/2 łyżeczki cynamonu, 3 łyżeczki wanilii, 3/4 szklanki wody i sok z jednej cytryny. I ustawić mój wolnowar na 4 godziny na wysokim poziomie.Krok 5: Smash z tłuczkiem doziemniaków
na koniec cyklu gotowania, aż uzyskasz pożądaną konsystencję.Krok 6: Łyżka do słoików lub pojemników i do lodówki.
Moja potrójna receptura (12 jabłek) dała około 2 1/2 słoików.You might also like: Domowej roboty Apple Cinnamon Fruit Leather |
Łatwy sos jabłkowy z przepisu Crockpot
Plon: 6 porcji Czas przygotowania: 10 minut Czas gotowania: 4 godziny Total Time: 4 godziny 10 minutChcesz zrobić swój własny zdrowy sos jabłkowy z wolnowaru? Oto łatwy przepis na zrobienie musu jabłkowego w wolnowarze bez dodatku cukru!
DrukujSkładniki
- 4 jabłka
- 1/2 cytryny, wyciśnięty sok
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 łyżeczka czystego ekstraktu z wanilii
- 1/4 szklanki wody
Instrukcje
- Obierz, rdzeń i pokrój jabłka w plasterki, a następnie załaduj do wolnowaru.
- Dodać sok z cytryny, cynamon, wanilię i wodę.
- Gotować na wysokim ogniu przez 4-6 godzin.
- Rozbić tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Przełożyć do słoików lub pojemników i przechowywać w lodówce.
Informacje żywieniowe:
Plon:6 porcji Wielkość porcji:1 porcjaIlość na porcję: Kalorie:67TotalFat: 0gTłuszcz nasycony:0gTransFat:0gTłuszcznienasycony:0gCholesterol:0mgSód:2mgWęglowodany:17gFiber:3gSugar:13gProtein:0g © Adaptacja z A Year of Slow Cooking Kuchnia: Amerykańska Łatwy Sos Jabłkowy w Wolnym Kucharzu bez dodatku cukru:
Click To Tweet