Najnowsze artykuły

Lody proteinowe - zdrowsza alternatywa

Lody proteinowe, dzięki swojej niższej zawartości cukru i większej ilości białka, mogą stanowić element zdrowszej diety. Pomimo tego, że są bardziej...

Czytaj Więcej

Gofry pełnoziarniste

Jump to RecipeTe

zdrowe i obfite gofry z pełnego ziarna pszenicy są idealne na cotygodniowe śniadanie lub do przygotowania z wyprzedzeniem i zamrożenia na pracowite poranki

w tygodniu.

W moim ciągłym dążeniu do ograniczenia czasu ekranowego w tym miejscu, wydałam w tym tygodniu dość surowe orzeczenie: Żadnych więcej kreskówek rano podczas tygodnia szkolnego. Pomyślałam, że pierwszy poranek może być trudny. Zrobiłam więc gofry. Kiedy obudziłam moich chłopców (dodatkowa korzyść z braku porannego czasu ekranowego: śpią w domu!), Sam się uśmiechnął. "Co to za pyszny zapach, mamusiu?" Oboje zbiegli na dół i nikt ani razu nie wspomniał o Fineaszu czy Ferbie.

Poważnie. Oto, co domowe gofry robią z ludźmi. Zwłaszcza z małymi ludźmi.

You might also like: 4 Make-Ahead Breakfasts

Lubię ten przepis na gofry, bo trudno nie czuć się trochę cnotliwie podczas ich robienia, z całym tym jogurtem, siemieniem lnianym i mąką pełnoziarnistą. A mimo to wszyscy je uwielbiają. Resztki można przechowywać w lodówce (lub zamrozić na płasko w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym) i wstawić do tostera, aby je odgrzać.

Ten przepis pochodzi od mojej szwagierki, która piekła z siemieniem lnianym na długo przed tym, jak stało się to cool.

Trik, gdy obsługujesz tłum: Umieść gotowe gofry w pojedynczej warstwie na stojaku chłodzącym ustawionym na blasze do pieczenia i trzymaj w piekarniku o temperaturze 200 stopni. Twoje gofry pozostaną chrupiące i ciepłe.

[clickToTweet tweet="Zrób partię tych gotowych do zamrożenia gofrów pszennych:" quote="Zrób partię tych gotowych do zamrożenia gofrów pszennych:"]

Continue to Content

Gofry z jogurtem i siemieniem lnianym

Plon: 8 gofrów Prep Time: 10 minut Czas gotowania: 10 minut Total Time: 20 minut

Te zdrowe i obfite gofry z pszenicy pełnoziarnistej są idealne na cotygodniowe śniadanie lub do przygotowania z wyprzedzeniem i zamrożenia na pracowite poranki w tygodniu.

Drukuj

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka mleka
  • 1 filiżanka zwykłego jogurtu
  • 4 jajka
  • 1 łyżka stołowa wanilii
  • 6 łyżek stołowych mielonego siemienia lnianego
  • 1 filiżanka mąki uniwersalnej
  • 1 filiżanka mąki pełnoziarnistej
  • 2 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 3/4 łyżeczki soli

Instrukcje

  1. Rozgrzać gofrownicę i spryskać sprayem do gotowania.
  2. Roztopić masło. Do masła dodać mleko, jogurt, jajka, wanilię, siemię lniane i wymieszać.
  3. Połączyć wszystkie suche składniki i wymieszać z mokrymi.
  4. Wlewać ciasto do gofrownicy partiami i gotować do uzyskania złotobrązowego koloru.
Informacje żywieniowe:
Wydajność:8 gofrów Wielkość porcji:1 gofr
Ilość na porcję: Kalorie:244Tłuszczcałkowity:10gTłuszcznasycony:4gTłuszcz trans:0gTłuszcz nienasycony:5gCholesterol:105mgSód:581mgWęglowodany:29gFiber:4gSugar:3gProtein:11g © Real Mom Nutrition Kuchnia: Amerykańska / Kategoria:Śniadania